Hvor mye renhold er godt nok?

Det som kan være vanskelig for en arbeidsgiver å vurdere hvor mye renhold som skal bestilles for å ivareta ansatte og kunder. Selv om rådet fra myndigheter er at ordinært renhold med såpe og vann er godt nok, så sitter mange med følelsen av at man bør gjøre noe mer; Kan det virkelig holde med ordinært renhold?

Slik «koronaviruset» er bygget opp vil såpe og vann løse opp fettstoffene som holder viruset sammen, på den måten blir viruset uskadeliggjort og den indirekte kontaktsmitten fra kontaktflater reduseres. Dette er årsaken til at ordinært renhold med såpe og vann er godt nok.

Derimot må man huske på at renhold tradisjonelt sett utføres en gang om dagen. Derfor er det ekstra viktig at de ansatte opprettholder god håndhygiene og at det på strategiske punkter i bedriften settes ut desinfeksjonsmiddel når håndvask med såpe og vann ikke er mulig. I tillegg kan det være hensiktsmessig å revurdere når på dagen renholdet utføres. Som vi skriver om i artikkelen «Hvorfor bør renhold bli synlig igjen» er risikoen for smitte størst etter lunsj. Derfor kan det være lurt å vurdere tidspunktet for renhold.

I tillegg vil renhold i arbeidstiden medføre en visshet om at bedriften har iverksatt tiltak for å redusere smitte for ansatte og kunder, dette kan du lese mer om i artikkelen «Vi bryr oss«.

v